Terveydentila ja sosiaalinen murros : vuosien 1986 ja 1994 elinolotutkimukset - Huuhka, Minna; Lahelma, Eero; Manderbacka, Kristiina; Mattila, Virpi; Karisto, Antti; Rahkonen, Ossi (Tilastokeskus, 1996)
Tutkimus antaa edustavan yleiskuvan aikuisten suomalaisten terveydentilan kehityksestä ja väestöryhmien välisten erojen muutoksista vuosina 1986 ja 1994. Erityisen mielenkiinnon kohteena tutkimuksessa ovat olleet sosioekonomiset terveyserot sekä työttömyyden ja terveydentilan väliset yhteydet 1990-luvun murroksessa.
Keywords: tilastot; elinolot; terveydentila; väestöryhmät; työttömyys; sosiaalinen asema; sairaudet; kansanterveys; Elinolot ja tasa-arvo; Elinolot