Tieto&trendit : Talous- ja hyvinvointikatsaus 4/2015 - Mikkelä, Heli; Aalto, Kristiina; Nurmela, Juha; Rikama, Samuli; Lith, Pekka; Alanen, Aku; Lehto, Anna-Maija; Larja, Liisa; Pyykkönen, Topias; Keski-Petäjä, Miina; Katainen, Antti; Pietiläinen, Marjut; et al. (Tilastokeskus, 2015)
Artikkelit: - Heli Mikkelä: Visio Suomesta elää - Robottien käyttäjistä valtaosa pitää niistä - Viennin markkinaosuuksia on menetetty ennätystahdilla - Maahanmuutto hidastui ennen kriisiä - Työtunnin kustannus nousi yksityisellä sektorilla ja kunnissa - Heinäkuussa enemmän ulkomaisia, vähemmän kotimaisia matkailijoita - Kristiina Aalto ja Juha Nurmela: Hyvästit maksalaatikolle – nyt syödään kanaa jaa rahkaa - Samuli Rikama: Digitaalisuus vauhdittaa taloutta vuoteen 2030 - Informaatio- ja viestintäala myllerryksessä - Digitaalisesti suuntautuneet yritykset ovat voimakkaasti kasvuhakuisia - Pekka Lith: Terveydenhuollon haasteet voitetaan teknologialla - Aku Alanen: Venäjänkielisiä yli 70 000 Suomessa - Anna-Maija Lehto: Työelämän pitkä kaari – työolot yhä riippuvaisempia kansainvälisestä kehityksestä - Liisa Larja ja Topias Pyykkönen: Työttömyystilastot tilastoivat eri kohderyhmiä - Miina Keski-Petäjä, Antti Katainen ja Marjut Pietiläinen: Nais- ja miesjohtajilla eroa perheellisyydessä ja mahdollisuudessa puolison tukeen - Hanna Sutela: Pitkät työajat hankaloittavat perheen ja työn yhteensovittamista - Anna Pärnänen: Itsensätyöllistäjien tulotaso on alhainen - Antti Katainen: Kone hoitaa tulevaisuudessa joka kolmannen työn - Antti Kasvio: Tulevaisuudessa työtä tehdään tarpeen ja ympäristön ehdoilla - Marjut Pietiläinen ja Miina Keski-Petäjä: Työsyrjinnän seurantamalli parantaa tietopohjaa - Kaisa Weckström: Kulttuurin ja käsityön aloilla elanto tulee pienistä puroista - Jari-Matti Riiheläinen: Korkeakouluista valmistuneiden työllisyysnäkymiä seurataan monilla indikaattoreilla - Petri Godenhjelm ja Jussi Rouhunkoski: Kysymyksillä on yhä paikkansa - Kirsti Ahlqvist: Kaksi sosiaalitilastoinnin uranuurtajaa – Vera Hjelt ja Tekla Hultin - Tarja Nieminen: Hyvinvointi edellyttää tasa-arvon ja sosiaalisen pääoman lisäämistä - Hauras työ – vahvat markkinat - Monisäikeinen huono-osaisuus - Eettiset kysymykset, hiljaisuus, julkisuus – vaiettujen asioiden tutkimisen vaikeuksia - Yli 200 miljoonaa työtöntä
Keywords: aikakauslehdet; tilastot; talous; yhteiskunta; ympäristö; hyvinvointi